Gulvservice

Gulvservice, heriblandt gulvafslibning og gulvbelægning.

  Er dit gulv godt slidt, måske med misfarvninger, ridser og slidtage? Så er det på tide at få besøg af os. Vi giver en pris på afslibning og behandling af dit gulv. Vores besøg er selvfølgelig gratis og helt uden forpligtelser. Så har du tid til at sidde og få gode råd og vejledning i, hvad der netop passer ind hos dig. Vi tager os af alle størrelser og typer af gulv, lige fra den lille entre i privatboligen til store kontorlandskaber. Tag kontakt på Tlf: 39 62 84 40 eller send os en besked her.

Indholdsfortegnelse

 

Gulvafslibning og gulvbelægning

Vi klarer ALLE opgaver inden for gulvslibning og gulvbelægning.

  Er dit gulv slidt, måske med misfarvninger? Ser du ridser og slidtage lige meget hvor du kigger hen? Så er det på tide at kontakte Visti Petersen! Vi er altid glade for at kigge forbi og give dig en pris på afslibning og behandling af dit gulv. Vores besøg er selvfølgelig gratis og helt uden forpligtelser. Så har du tid til at sidde og få gode råd og vejledning i, hvad der netop passer ind hos dig, så giv os et ring, eller smid en e-mail. Vi tager os af alle størrelser og typer af gulv. Lige fra den lille entre i privatboligen til store kontorlandskaber.  

Ludbehandling

Ludbehandling bevirker at træets naturlige gulningsproces bremses, og samtidig har det den fordel at gulvet som regel ”rejser” sig igen ved vask, hvis der kommer ridser eller trykmærker i det. Sæbevoksen giver gulvet et naturligt træ-udseende og beskytter endvidere træet. Lud behandling anbefales ikke til køkkener, da det ikke altid er muligt at fjerne spildt fedt, frugtsaft m.m. der kan efterlade pletter på gulvet. Udover den almindelige lud der bibeholder træets naturlige farve, er det også muligt at benyttet hvidpigmenteret lud. Efter en ludbehandling efterbehandles gulvet med voks, for at gulvet ikke skal være helt ubeskyttet.  

Vedligeholdelse:

Et nyt ludbehandlet gulv skal helst vaskes 4-5 gange med en sæbeopløsning for at mætte gulvet. Efterfølgende er jævnlig vask med sæbeopløsning med til at holde gulvet pænt og mættet. Ved brug af natur eller hvidpigmenteret sæbe kan du regulere, om gulvet skal være mørkere eller lysere. Voksbehandlede gulve bør støvsuges ofte, således at snavs og lign. ikke trædes ned i gulvet og laver dybe ridser. Der anbefales at vaske med et voksholdigt rengøringsmiddel efter behov. Anvend så lidt vand som muligt på gulvet. Brug aldrig brun sæbe eller rengøringsmidler indeholdende sulfo. Mindre ridser kan hovedsagelig fjernes ved at lægge en våd klud på. For at beskytte/holde dit gulv pænt længe, anbefales det, at alle genstande der står på gulvet, såsom borde, stole, affaldsbeholdere og lignende, forsynes med filtdupper for at undgå ridser og mærker. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uger med at lægge løse tæpper på gulvet pga. lyspåvirkning og afhærdning. Har du ikke selv tid, overskud eller mulighed for at pleje dit olie/lak/sæbe behandlede gulv, har du også mulighed for at benytte dig af vores service/pleje ordning.  

Linoleum/vinyl

Visti Petersen har stor erfaring med at lægge linoleum og Vinylgulve. Disse gulve er slidstærke og er derfor gode i rum hvor der er mange der færdes. Et linoleumgsulv eller vinylgulv er gode for familierboliger eller for virksomheder. Vi har god erfaring med at arbejde med mange typer gulve og størrelser. Visti Petersen har mange års erfaring med lægning af linoleumsgulve.

Linoleumsgulve er slidstærke gulve

Et linoleumsgulv er et slidstærkt gulv, der passer godt til rum hvor der færdes mange mennesker. Der er mange fordele ved et linoleumsgulv.
  • Et linoleumsgulv er slidstærkt – det er derfor ideelt for børnefamilier eller rum der ofte bliver brugt
  • Et linoleumsgulv er nemt at rengøre – det kræver ikke meget at holde gulvet rent
  • Et linoleumsgulv er lyddæmpende
Det kan derfor være en fordel for mange familier og virksomheder at investere i et linoleumsgulv, da det sparer tid for større rengøring og ikke behøver den store vedligeholdelse.

Visti Petersen har god erfaring med lægning af linoleumsgulve

Vi har lagt gulve for private og virksomheder, så uanset gulvstørrelse sikre vi at du får lagt dit linoleumsgulv. Med 25 års erfaring har vi arbejdet med mange typer gulve, så uanset størrelsen eller gulvtypen, udfører vi opgaven i højeste kvalitet. Vi kan give dig en grundig rådgivning om det bedste valg. Se før og efter her (øverst: før, nederst: efter):  

Gulvpleje

Rengøring & vedligeholdelse af trægulve

Træ er en af verdens mest alsidige gulvbelægninger, der giver en traditionel skønhed med mange praktiske fordele. Derfor er gulvpleje meget vigtigt. Her er blot nogle af årsagerne til, at gulvpleje er en god idé:
  • Varigt udseende
  • Smudsafvisende, modstår pletter som feks. vin og mad
  • Varmt og behageligt at røre ved
  • Nem at rengøre
  • Kan fornyes og opfriskes
  • Hygiejnisk og støvfri, specielt god for allergikere.
  • Træ er en ressource, som kan fornyes.

Forskellige arter

Alle trægulve har et målesystem til deres hårdhed og dermed modstandsdygtighed overfor slid. Men trægulvenes fysiske egenskaber kan blive øget væsentligt ved at få pålagt en gulvbehandling. Normalt påføres enten olie, lak eller lud.

Stop snavs og skidt

Vi hos Visti Petersen kan ikke udføre din gulvpleje for dig, men vi kan give dig gode tips og tricks. Gulvpleje er nemlig noget, du bør gøre jævnligt, for at holde til trægulv pænt. Ligegyldigt hvilken overfladebehandling du har på dit trægulv, så er der en ting, du skal huske. Snavs og småsand virker som sandpapir og ødelægger hurtigt den beskyttende gulvbehandling på dit trægulv. Derfor er det nødvendigt ofte at støvsuge, feje og vaske sit gulv. Brug ikke stærke rengøringsmidler, men forhør dig hos Visti Petersen for at være sikker på, at du vasker i det rigtige rengøringsmiddel.

Dørmåtte

Hold snavs og småsand ude ved at bruge en måtte ved alle indgangsdøre til boligen. I vinterperioden er det ofte en god idé at bruge en udemåtte udenfor døren og en eller to indemåtter.

Brug filt under stole- og bordben

Alle bevægelige møbler påsættes filtdupper under stole- og bordben. Netop bord- og stoleben er meget hårde ved trægulve, når de skubbes eller trækkes ud- og ind.

Ingen høje hæle

Visti Petersen oplever ofte, at høje hæle ødelægger trægulve. Det siges, at trykket på en stilethæl svarer til 2 tons. Høje hæle ødelægger ikke blot trægulve, men der ses ofte trykmærker og frakturer på keramiske fliser, linoleum- og vinylgulve.

Kæledyr

Negle på nogle husdyr kan skrabe et trægulv. Det ses ofte, at katte og hunde skraber i trægulve. Derfor er det en god idé at trimme dem regelmæssigt og klippe deres kløer. Det er også en god idé at spille og lege med dem udenfor.

Områder med mere slid end andre

Nogle områder af huset oplever mere slid end andre. Køkkener, især foran vasken, har altid en masse trafik. Brug eventuelt her en lille måtte eller vask med et rengøringsmiddel med plejefilm.

Tæpper

Områder med tæpper kan bruges til at beskytte områder med meget trafik. Det er vigtigt at tæpper altid holdes rene og tørre. Ryst dem udenfor og støvsug dem ofte. Mange bliver chokeret, når et tæppe fjernes fra trægulve. Ofte ses der farveforskel på gulvet, idet der er sket en misfarvning på grund af sollys. Såfremt tæppet fjernes helt, vil farven med tiden udlignes, men det vil tage tid, så vær tolmodig!

Vær forstigtig ved tunge møbler

Husk at løfte tunge møbler og ikke skubbe dem hen over gulvet. Ved meget tunge møbler kan det være en god ide at bruge en vogn med gummihjul eller andet som hjælp.

Hvad med sprækker i trægulve?

Trægulve kvælder, som man siger! Det vil sige, at trægulve udvider sig og svinder ind alt afhængig af temperatur og luftfugtighed. Om sommeren udvider de sig, og om vinteren trækker de sig sammen som følge af centralvarme. Det er vigtig at undgå ekstreme temperatursvingninger og luftfugtighed.

Ridser

Den vigtigste ting at gøre ved ridser i trægulve, er at finde årsagen og træffe forebyggende foranstaltninger til at afhjælpe problemet. Gentagne flytninger af genstande samt høj trafik og slidtage med fodtøj giver mange ridser i et trægulv. Specielt stole og kontorstole kan give grimme skader på et trægulv. Her er det nødvendigt med en beskyttende plade eller tæpper for at give den optimale beskyttelse mod ridser. Dybe ridser eller hakker kan, som udgangspunkt, ikke repareres. Især ikke på et lakeret trægulv. Her er den eneste løsning at udspartle skaden og vente med at ordne det, indtil træspartlen er tør. Reperationer med træspartel eller plastictræ fremtræder ofte markant. Såfremt trægulvet er olieret, er det noget lettere. Et olieret trægulv kan repareres, og det specifikke område re-olieres. Såfremt skaden er mere alvorlig end dette, så er det bedst at konsulterer Visti Petersen.

Fugt

Fugt er den største fjende for trægulve. Et trægulv, der er udsat for vand i en længere periode, bliver ødelagt. Ethvert trægulv skal selvfølgelig kunne tåle almindelig gulvvask med vand. Alt spild af vand eller lignende skal hurtigst muligt fjernes med en absorberende klud eller moppe.

Indendørs potteplanter

Anbring aldrig planter direkte på et trægulv, selv om de står i en vandtæt underkop. Brug altid en forhøjning når du stiller en urtepotte på trægulvet, så der kan cirkulere luft nedenunder. Dette vil forhindre kondens på urtepotten og derfor ikke beskadige trægulvet. Det vil også være lettere at se, om der er spildt vand på gulvet.

Oliebehandling af gulv

 – giver gulvet en jævn og behagelig overflade

Oliering giver træet en jævn og behagelig overflade, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Mindre ridser vil normalt forsvinde ved vask, men spildes der f.eks. fedt eller frugtsaft, kan disse efterlade pletter i mindre omfang på gulvet, som det ikke altid er muligt at fjerne ved vask. Der kan både anvendes naturolie, der får gulvet til at ”gløde” eller hvidolie, der er perfekt til de lysere træsorter.

Vedligeholdelse:

Oliebehandlede gulve bør støvsuges ofte, således at snavs og lign. ikke trædes ned i gulvet og laver dybe ridser. Der bør vaskes med et rengøringsmiddel til oliebehandlede gulve eller med sæbespåner. Anvend så lidt vand som muligt på gulvet. Brug desuden aldrig brun sæbe eller rengøringsmidler indeholdende sulfo. Vask ikke nyolierede gulve den første uge. Det anbefales at gulvene behandles med plejeolie 1- 2 gange pr. år. For at beskytte/holde dit gulv pænt længe, anbefales det at alle genstande der står på gulvet, såsom borde, stole, affaldsbeholdere og lignende, forsynes med filtdupper for at undgå ridser og mærker. Vi anbefaler, at du venter ca. 3-4 uger med at lægge løse tæpper på gulvet pga. lyspåvirkning og afhærdning. Har du ikke selv tid, overskud eller mulighed for at pleje dit olie/lak/sæbe behandlede gulv, har du også mulighed for at benytte dig af vores service/pleje ordning.

Gulvlakering

Når du skal have lavet gulvlakering, er der flere ting du skal tage i betragtning. Hvilken træsort er dit gulv lavet af, og hvilke muligheder giver det? Hvad skal det kunne holde til, og hvor meget forarbejde kræver det? Der er mange forskellige faktorer du skal huske at tage stilling til, der har betydning for det endelig resultat. Det er derfor vigtigt at være ordentligt forberedt, inden du begynder på en gulvlakering. Det er selvfølgelig her, du kan drage stor nytte af vores erfaring og ekspertise. Vi står klar med råd og vejledning til hvilken gulvlakering, der passer bedst til dine ønsker og behov. Vi har de rette maskiner til at gøre forberedelsen af gulvet hurtig og effektiv. Det sparer dig for både tid og penge, når du ikke selv skal leje maskinerne og ordne det selv. I dag benyttes der primært vandbaseret lak, der er mindst lige så effektiv som de gamle lak-typer, der var sundhedsfarlige selv i lang tid efter lakbehandlingen. Normalt vil et gulv skulle have omkring 3 behandlinger med gulvlakering for at sikre længst mulig holdbarhed. Lakerede gulve er nemmere at holde end de andre former for behandlede gulve, da lakken er vandafvisende og giver en jævnere og mere slidstærk overflade, der gør rengøringen mindre krævende. Til gengæld har en ridse i et lakbehandlet gulv ikke mulighed for at ”rejse” sig igen, som det er tilfældet ved de andre gulvbehandlinger. Lakbehandlede gulve kan både være med mat eller glansfuld overflade. Det er meget vanskeligt at pletreparere et lakeret gulv, da der vil opstå farveforskel.  

Vedligeholdelse:

Lakerede trægulve bør støvsuges jævnligt. Når gulvet trænger til at blive vasket, bør du anvende et neutralt rengøringsmiddel, eksempelvis mild sulfo. pH-værdien bør være ca. 7. Anvend så lidt vand som muligt på gulvet. For at beskytte/holde dit gulv pænt længe anbefales det, at alle genstande der står på gulvet, såsom borde, stole, affaldsbeholdere og lignende, forsynes med filtdupper for at undgå ridser og mærker. Vi anbefaler, at du venter ca. 3-4 uger med at lægge løse tæpper på gulvet pga. lys påvirkning og afhærdning. Har du ikke selv tid, overskud eller mulighed for at pleje dit olie/lak/sæbe behandlede gulv, har du også mulighed for at benytte dig af vores service/pleje ordning.

Inspiration til dit gulv

Er du lidt i tvivl, om hvorvidt du har lyst til at få ordnet dit gulv? Eller mangler du blot inspiration? Her kan du se nogle af de mange flotte behandlinger Visti Petersen har udført: